>> http://lesnydziad.pl/rycerzowa-i-wielka-racza-dlugi-weekend-z-przygodami <<
Trasa: http://pl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5579956

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
No bez przesady. Niespiesznie i na spokojnie można tę trasę zrobić w 2 dni.kamykus pisze:W Beskidzie Żywieckim znajduje się pewna piękna trasa, którą na spokojnie można przejść w 3 dni. W sam raz na 3 dni długiego weekendu.
No ale te koordynaty GOPR musi skądś mieć, i to jest kolejna zaleta GPSAbscessus Perianalis pisze:GPS ogłupia.. (na co mam całkiem sporo przykładów.. ) Może się nieco czepiam, ale to urządzenie, jeśli jest używane do czegoś więcej niż korygowania pozycji naprawdę wyłącza mózg na jakąkolwiek orientację przestrzenną. (nie licząc używania służbowo, jak GOPR, gdzie chłopaki znają góry i ścieżki przez nie prowadzące, a maszynka ułatwia dojście do konkretnego punktu, jeśli dostali koordynaty, ew. szybkie działanie w złych warunkach atmosferycznych)
Ileż to razy się o tym boleśnie przekonałemSkrót jak sama nazwa wskazuje oznacza drogę ciekawszą
Haha, coś w tym jest, ja te trasę robiłem już z 8 razy i dopiero teraz zahaczyłem o to schronisko, też mnie zawsze demotywowała ta lokalizacjaW schronisku na Rycerzowej nigdy nie byłem (trzeba zejść trochę na wschód po łączce afair, nie chciało nam się nigdy).
Jest, nawet dwa!BTW: w tej wiosce przed Rycerzową jest nadal ten bar z piwskiem? (po prawej stronie idąc od Rycerki)
No taaaa... burżujstwokamykus pisze:Ale nam się nie spieszyło, leżenie w górach w śpiworku do 10:00 to zajefajna sprawa
No ja miałem to szczeście, że podczas swojego tripu to spotkałem raptem kilku piechurów i kilkunastu narciarzy biegowych, ale wszystkich w okolicy Raczy. Poza tym to cisza i spokój.kamykus pisze:Ja byłem rok temu o podobnej porze to w 3 dni spotkałem tylko 2-3 turystów, w zimę było ich więcej, sporo Słowaków na Raczy i kilka osób na szlaku na biegówkach, pieszo chyba spotkaliśmy 2 osoby.
Ale ja Ci nic nie imputujęAbscessus Perianalis pisze:Doczu, nie twierdzę, że gps jest do dupy,
Kurcze i nawet względnie blisko od Poznania. Na pewno zawitam tam z dziećmi w któryś weekend (może wczesną wiosną jak śniegi ustąpią). Fajne zdjęcia.kamykus pisze:W Beskidzie Żywieckim znajduje się pewna piękna trasa, którą na spokojnie można przejść w 3 dni. W sam raz na 3 dni długiego weekendu.