Sałatka koreańska KimChi (Zlot jesień 2015)

mniam, mniam...

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Awatar użytkownika
wilow7
Posty: 202
Rejestracja: 18 paź 2014, 13:27
Lokalizacja: Kraków
Płeć:

Sałatka koreańska KimChi (Zlot jesień 2015)

Post autor: wilow7 »

Nie bardzo wiem, czy pasuje tutaj, ale w końcu to 'kuchnia'.
Sałatka KimChi robiona według tego przepisu:
http://www.olgasmile.com/kimchi.html
Pasty paprykowe do dostania na Allegro, mąka ryżowa w hipermarketach.
Smacznego!
Inżynier
Vezu3X
Posty: 4
Rejestracja: 11 paź 2015, 13:05
Lokalizacja: Legionowo
Tytuł użytkownika: Vezu3X
Płeć:

Post autor: Vezu3X »

Czemu nie. Jeżeli ktoś lubi bardziej azjatyckie klimaty :-). Ale aż 1 szklanka soli, mają rozmach s******syny :-P
Im więcej samobójców, tym mniej samobójców
Awatar użytkownika
acia1065
Posty: 183
Rejestracja: 29 lis 2011, 09:51
Lokalizacja: małopolska
Gadu Gadu: 3955209
Tytuł użytkownika: Acia
Płeć:
Kontakt:

Post autor: acia1065 »

"Człowiek jest tym, co je" Feuerbach
Pies
Posty: 106
Rejestracja: 11 lut 2024, 14:11
Płeć:

Re: Sałatka koreańska KimChi (Zlot jesień 2015)

Post autor: Pies »

Jeśli mam pisać szczerze, to kapustę można pomieszać z dowolnymi warzywami w dowolnych proporcjach, kapucha w największej ilości (powiedzmy tak umownie połowa masy) i trzeba patrzeć by nie były łodygi włókniste lub coś dominowało w kierunku niepożądanego smaku. Ja robię kiszonki mix'y rośliny uprawne/dzikie. Nie trzeba trzymać się sztywno przepisu ale REGUŁY: miękkie części, zdrowe, opłukane roślin jadalnych. Nie zasypywać, tylko zalać solanką (1 kopiata łyżka stołowa soli kamiennej na litr wody) przyprawy z głową (szczególnie ostre) i wychodzą!
ODPOWIEDZ