Do wszystkiego dochodzi się z czasem

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Szukałem tych legendarnych "kurkasów". To musiała być jakaś próbna partia bo później miałem w łapach taki wyrób "coldsteela", który ni w gruchę ni w pietruchę mego zachwytu nie wzbudził. Głownia wyglądała jak wycięta gilotyną z jednego kawałka blachy 2mm. Pogadałem ze sprzedawcą, który notabene udziela się na wspomnianym przez Ciebie forum i też potwierdził, że to co mają na półce jest gniotem. A cena była zbliżona do tamtego wyrobu: ~60,-palowski pisze:sprzedają jeszcze gdzieś te tanie kukri od niby-coldsteela co to kiedyś wojowały allegro i pewne forum o nożach?
Bojownik pisze:szybko się stępi
Swego czasu w ś.p. czasopiśmie SURVIVAL pojawił się artykuł Kriska opisujący bliskie spotkanie jego kciuka z siekierką, morałów było tam kilka, a jeden z mówił o tym że miał dużo szczęścia ponieważ ten kawałek stali był 'ostry jak brzytwa'.bivr pisze:Maczeta służy do rąbania, więc nie musi być przesadnie ostra.
allegro przynosi odpowiedź: SĄ W SPRZEDAŻY!wolfshadow pisze:Szukałem tych legendarnych "kurkasów". To musiała być jakaś próbna partia bo później miałem w łapach taki wyrób "coldsteela", który ni w gruchę ni w pietruchę mego zachwytu nie wzbudził. Głownia wyglądała jak wycięta gilotyną z jednego kawałka blachy 2mm. Pogadałem ze sprzedawcą, który notabene udziela się na wspomnianym przez Ciebie forum i też potwierdził, że to co mają na półce jest gniotem. A cena była zbliżona do tamtego wyrobu: ~60,-palowski pisze:sprzedają jeszcze gdzieś te tanie kukri od niby-coldsteela co to kiedyś wojowały allegro i pewne forum o nożach?
Niby można,tylko trzeba nabrać trochę wprawy przy rąbaniu.To moje zdanie,bo za pierwszym razem nie trafiałem w cel ,dokładnie tak jak chciałem.To ten kształt.Zbytnio przywykłem do toporka.kopek329 pisze:jak się rąbie drewno przy pomocy kurki, w sensie czy zastąpić nim można toporek na wypadach weekendowych ?