Czy nie chciałbyś napisać e-booka na temat survivalu?
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
-
Czy nie chciałbyś napisać e-booka na temat survivalu?
Mam dla was propozycję a raczej pomysł. Tak Sobie siedzę i wymyśliłem aby pisać e-booki (elektroniczne książki) i sprzedawać je za pomocą internetu.
Ja znam się trochę na html-u, (Tanto raczej też) więc jeśli on by chciał to ze stronką nie będzie problemu.
Jak miałby wyglądać taki e-book?
Ja na właściwym forum, załączyłem plik z "poradnikiem" a właściwie e-bookiem na temat stosów ogniskowych.
Tutaj podaje link do mojego sklepu partnerskiego aby wam jeszcze bardziej przybliżyć tę formę: www.cebab.nexto.pl
a tutaj zamieszczam jeszcze raz, mojego e-booka:
http://www.mediafire.com/?cjedbj2aup2
Co myślicie o tym pomyśle?
Ja znam się trochę na html-u, (Tanto raczej też) więc jeśli on by chciał to ze stronką nie będzie problemu.
Jak miałby wyglądać taki e-book?
Ja na właściwym forum, załączyłem plik z "poradnikiem" a właściwie e-bookiem na temat stosów ogniskowych.
Tutaj podaje link do mojego sklepu partnerskiego aby wam jeszcze bardziej przybliżyć tę formę: www.cebab.nexto.pl
a tutaj zamieszczam jeszcze raz, mojego e-booka:
http://www.mediafire.com/?cjedbj2aup2
Co myślicie o tym pomyśle?
-
- Administrator
- Gadu Gadu: 1743064
Przyznaję bez bicia, że nie przeczytałem zawartości, rzuciłem tylko okiem na ogólny układ i zawartość. Jest to dobra baza do zrobienia informatora z prawdziwego zdarzenia - zwłaszcza jeśli planujesz tą publikację sprzedawać.
Jeśli chodzi o działalność komercyjną, to musisz pomyśleć o kilku rzeczach, zrobić tzw. biznes plan. Zastanowić się kto by był potencjalnym odbiorcą, jaką kasę można z niego ściągnąć i ile ludzie byli by gotowi zapłacić. To że wycenisz na np. 10 zł, nie oznacza że ludzie rzucą się do kupowania, ale już przy 7,99 zł może być inaczej
Kolejna kwestia to internet - jeśli publikacja będzie wartościowa, to w ciągu kilku dni może pojawić się na torrentach
No i jeszcze urząd skarbowy.... 
Kubełek zimnej wody?
Pewnie tak, ale nie żeby zniechęcić, tylko zmotywować do zrobienia tego na wysokim poziomie.
PS. jak będziesz miał już treść to poskładam Ci to w normalnie wyglądające wydawnictwo. ...i nie rozpowszechniaj tego jako dokumentu wordowskiego, a w formacie PDF z odpowiednimi zabezpieczeniami.
Jeśli chodzi o działalność komercyjną, to musisz pomyśleć o kilku rzeczach, zrobić tzw. biznes plan. Zastanowić się kto by był potencjalnym odbiorcą, jaką kasę można z niego ściągnąć i ile ludzie byli by gotowi zapłacić. To że wycenisz na np. 10 zł, nie oznacza że ludzie rzucą się do kupowania, ale już przy 7,99 zł może być inaczej

Kolejna kwestia to internet - jeśli publikacja będzie wartościowa, to w ciągu kilku dni może pojawić się na torrentach

Kubełek zimnej wody?

PS. jak będziesz miał już treść to poskładam Ci to w normalnie wyglądające wydawnictwo. ...i nie rozpowszechniaj tego jako dokumentu wordowskiego, a w formacie PDF z odpowiednimi zabezpieczeniami.
"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
-
Krytyka bywa budująca, dzięki za te porady.
Ten e-book, był tworzony bo to jest moje zadanie na krokiewkę.
A co do sprzedawania to myślę że mogłoby się udać, ale wiesz jak ja będę sam, to będzie mało e-booków, więc i oferta nie zbyt ciekawa (może nie tyle nieciekawa co mała)
z odpowiednimi zabezpieczeniami. - jakie masz namyśli?
- co masz na myśli?normalnie wyglądające wydawnictwo.
Ten e-book, był tworzony bo to jest moje zadanie na krokiewkę.
A co do sprzedawania to myślę że mogłoby się udać, ale wiesz jak ja będę sam, to będzie mało e-booków, więc i oferta nie zbyt ciekawa (może nie tyle nieciekawa co mała)
z odpowiednimi zabezpieczeniami. - jakie masz namyśli?