Książka o roslinach jadalnych
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- NumLock
- Tytuł użytkownika: vel Numeryczny
Jakie książki polecacie w tym temacie?
Ja zastanawiam się pomiędzy książką
Łukasz Łuczaj Dzikie rośliny jadalne Polski
a
Detlev Henschel Jadalne dzikie jagody i rośliny
Jakie znacie inne (lepsze) książki o tej tematyce?
Ja zastanawiam się pomiędzy książką
Łukasz Łuczaj Dzikie rośliny jadalne Polski
a
Detlev Henschel Jadalne dzikie jagody i rośliny
Jakie znacie inne (lepsze) książki o tej tematyce?
książka Łuczaja zawiera mnóstwo iformacji jest świetna, jednak do niej potrzebny jest atlas roślin albo jakiś klucz, aby zidentyfikować roślinki, druga też jest świetna jako podręcznik terenowy moim zdaniem lepsza od książki Łuczaja, bardzo dobre zdjęcia które pozwolą rozpoznać większość roślinek, warto wsiąść obie, jeżeli miałbym wybrać jedną książkę o roślinach jadalnych ze wszystkich książek po polsku wziął bym Detlev Henschel Jadalne dzikie jagody i rośliny.
https://www.instagram.com/whittling_bushcraft/
Cała tajemnica wiedzy puszczańskiej, tkwi tylko i wyłącznie w chęci jej zdobycia. Nie są potrzebne do tego niezmierzone odmęty pierwotnej puszczy. Nie jest potrzebny super sprzęt czy ubranie rodem z kosmicznych technologi. Wystarczy chcieć, oglądać, czytać i próbować. Nie zrażać się niepowodzeniami. Proste - ale to cała tajemnica. Szkoda, że większość adeptów leśnej ścieżki nie potrafi tego zrozumieć...
"Płyń pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci "
Cała tajemnica wiedzy puszczańskiej, tkwi tylko i wyłącznie w chęci jej zdobycia. Nie są potrzebne do tego niezmierzone odmęty pierwotnej puszczy. Nie jest potrzebny super sprzęt czy ubranie rodem z kosmicznych technologi. Wystarczy chcieć, oglądać, czytać i próbować. Nie zrażać się niepowodzeniami. Proste - ale to cała tajemnica. Szkoda, że większość adeptów leśnej ścieżki nie potrafi tego zrozumieć...
"Płyń pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci "
- NumLock
- Tytuł użytkownika: vel Numeryczny
Oczywiście, że pamiętam ale jak już pisałeś w innym temacie zdjęcia nie wystarczą (jestem początkującym) niemniej są tam bardzo cenne rady (nie tylko zielona kuchnia ale cała strona)bogdan pisze:To jeszcze weź pod uwagę "Zieloną kuchnię"
Dziękuję za odpowiedzi. Zdecydowałem się na Detlev Henschel Jadalne dzikie jagody i rośliny
Pozdrawiam NumLock
-
- Tytuł użytkownika: DD Hammocks
- Kontakt: