tylko wełna skóra i metal

https://picasaweb.google.com/pagenafein/Wyprawa13112011
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Ludzie !!!włóczykij pisze:miska jak i łyżka najlepiej lipa, wierzba, są najzdrowsze i nie wydzielają jak to Hakas mówi teiny lub innych "toksyn" jak np dąb, ale niestety miski nie robiłem
Armat pisze:No i jakie proporcje do takich ladnych podplomykow?
Idealne proporcjewłóczykij pisze:ciepła woda i mąka i tak dosypywałem mąki i lałem wody aż ciasto przestało lepić się do rąk
na uwadze mieć to będęwolfshadow pisze:Ładnie waść się ubierasz i ogień niecić umiesz ale kur ognisty z paleniska twego łacno w okolicę roznieść się może. Zważ zatem, że plac pod ogień oczyszczon z liści i igliwia być musi. I to z zapasem na póltora łokcia najmniej.
Powiem szczerze, ze zupelnie nie rozumiem Twojego przekazu i intencji.Mr. Wilson pisze: Ludzie !!!
Kto wam takie głupoty nagadał ?
Mamy 2011 rok, ludzie w kosmos latają, a tu rozmowy z Ciemnogrodu, średniwieczne zabobony.
Trza było tak od razuArmat pisze:TaninaApo pisze:Teina?? Hmmm.. dałabym sobie rękę uciąć że jest to "kofeina z herbaty" a nie jakieś coś z lipy czy wierzby...
wolfshadow pisze:Ładnie waść się ubierasz i ogień niecić umiesz ale kur ognisty z paleniska twego łacno w okolicę roznieść się może. Zważ zatem, że plac pod ogień oczyszczon z liści i igliwia być musi. I to z zapasem na póltora łokcia najmniej.
Ach ten nasz Hakaswłóczykij pisze:tak czy owak Hakas twierdzi że coś tam jest
No wie swojewłóczykij pisze:ty wiesz swoje a znam prawdę nie będę zmieniał twojego zdania, powodzenia
Jak na razie, to tylko ta dębowa łyżka jest najbardziej podejrzanapuchalsw pisze:Jak dla mnie wszystko jest teraz jasne. Slaq, produkuje narzędzia śmierci, obdarowuje ludzi z zamiarem ich trucia
Armat pisze:Czyli teraz tak spałeś? Gałęzie jako izolacja, na to skora z jelenia, a na wierzch parę koców? Z czego te koce? W jakiej temperaturze spałeś? Ciepło było?włóczykij pisze:skóra z jelenia trzeba zgodnie z zasadami BUSH podłożyć trochę drewna i gałęzi żeby się odizolować, od podłoża, przykryć się paroma warstwami koca![]()
W co to wszystko pakujesz? Masz gdzieś fotki tego, jak to wszystko jest spakowane? Ile wazy?
EDIT: Widze, ze te podplomyki sa zapakowane w jakis material. Piekles je na ognisku, czy w domu?