Relacja i zdjęcia --> TUTAJ
Szukanie grzybów
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- ArturZ
- Tytuł użytkownika: Przechadzający się
- Kontakt:
Szukanie grzybów
Czasowo mogę wygospodarować niewiele, więc preferuje krótki, kilkugodzinne przechadzki. W tamtym tygodniu wyrwałem się z kumplem do lasu w poszukiwanie grzybów. Kurki są, dobry sezon na nie. Innych znaleźliśmy mało. Poza tym natknąłem się na jedną z najstarszych form życia na ziemi
- Apo
- Gadu Gadu: 3099476
- Tytuł użytkownika: WATAHA Z POPRAWCZAKA
puchatego glutaArturZ pisze:a swoim wyglądem przypominają … Hmm … No właśnie, co przypominają?
look deep into nature and then you will understand everything better
I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn!
I've got the power to fly into the wind, the power to be free to die and live again. This power's like fire, fire loves to burn!
- Kopek
- Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy
Sztany to mają jedną wredną cechę. Jak wszystko robaczywe dookoła to one nie ruszone rosną spokojnie. Już raz wyrzucałem je z koszyka 
"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.
www.kopsegrob.blogspot.com
- ArturZ
- Tytuł użytkownika: Przechadzający się
- Kontakt:
Apo pisze:puchatego glutaArturZ pisze:a swoim wyglądem przypominają … Hmm … No właśnie, co przypominają?
Borowik szatański jest grzybem niezmiernie rzadko spotykanym w polskich lasach. Poza tym jest naprawdę "śliczny". U mnie w okolicy (Kurpie) wszyscy nazywają goryczaka szatanem i mało kto wie, że ten grzyb nie jest trujący, a jedynie nie jadalny.Michal N pisze:"Szatan" to nie goryczak żółciowy. "Szatan" to Borowik Szatański.
A tak przy okazji zapytam: Jadł ktoś te smażone meksykańskie przysmaki - śluzowce? Podobno zawierają białko
- Kopek
- Tytuł użytkownika: TRAMPek łikendowy
hmm. Chcesz, jak przyjdzie sezon to uzbieram Ci cały koszyk icon_twistedArturZ pisze: Borowik szatański jest grzybem niezmiernie rzadko spotykanym w polskich lasach.
"Czasem- i mówię to zupełnie szczerze - żal mi, że nie wychowano mnie jak włóczęgi. Nie związanego z żadnym miejscem, obowiązkami i ludźmi.