Jerky

Kącik złotych porad

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw

Awatar użytkownika
Morg
Posty: 470
Rejestracja: 09 mar 2008, 23:29
Lokalizacja: Szczecin
Gadu Gadu: 1586833
Płeć:

Jerky

Post autor: Morg »

Heya.

Taki szybkie pytanie, moze ktos wie. Czy posiadajac szuszone mieso ( jerky ) mozna cos z tego zrobic w sensie normalnego jedzenia robionego w domu? W sensie jakis gulaszyk czy cos. To ze mozna wrzucic kawalek do zupy to wiem, ale interesuje mnie czy ktos z was zna inne przepisy.
Awatar użytkownika
bogdan
Posty: 160
Rejestracja: 15 mar 2008, 11:03
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:
Kontakt:

Post autor: bogdan »

Najlepiej jest suszone mięso przerobić na proszek lub wiórki - tylko wtedy w potrawie nie będzie twarde. Nawet pół dnia moczenia nie zmiękczy dobrze zasuszonego paska mięska.
Nie wycinaj lasów bo i ty możesz zostać partyzantem.
ODPOWIEDZ