Już jakiś czas szukam termometru na wyprawy zimowe. Macie jakieś marki godne polecenia ?
Warunki są dwa:
- ma być niewielkich rozmiarów ale czytelny
- nie może być elektroniczny
Mój pierwszy temat

Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
No właśnie to ci z doświadczenia podaje - jest zawsze w plecaku u mnie, podaje temp. co najmniej poprawnie.GawroN pisze:Quasz, a ja pytam o wasze doświadczenia
a to wiem nie pisałem konkretnie o Qasz'owym przykładzie. To "bezpieczeństwo" to była tylko jedna cechaSmileOn pisze:Szkła nie ma ale ma plastik (spora część termometrów ma teraz plastik), a rtęci to już większość termometrów nie posiada, zastąpiono ją alkoholem
ja mam ten bezbarwny, przezroczysty i polecam jednak biały wybrać bo przezroczystość utrudnia odczytanie temperatury. No chyba że na tle jasnego nieba. No ale tak rzadko się sprawdzaRojek pisze:swego czasu dysponowałem termometrem jak na tej stronie http://www.biowin.pl/biot...lejany-72-72mm#!
Cholera, zapomniałem o ibeju! Dzięki Robaczek!taki robaczek pisze:Maleństwo i w dodatku niedokładne (zwróć uwagę na podziałkę).
Do kupienia na E-bayu po ok. 2$ (już z przesyłką).
Chyba nie warto
Dlatego zamówiłem sobie to badziewko.Q_x pisze:(...)
Chodzi mi o to, że dotąd myślałem że temperatura powietrza nie ma aż takiego znaczenia, żeby ją mierzyć z dokładnścią większą, niż 3 C - na taką pozwoliłby ten pipsztyk za 6 zł.
MZ super sprawa ale do powieszenia sobie na oknie w kuchni.kermitttt pisze:Gawron, a dlaczego nie elektroniczny? Te są dokładniejsze i szybkie. Dostałem właśnie gazetkę z kauflandu, gdzie jest coś takiego za 15 zł, z możliwościa pomiaru wewnątrz i czujką do wywalenia na zewnątrz. Byś mógł sprawdzać jaka temp poza namiotem i cieszyć się, że nie musisz wychodzić aby to zrobić:)