Jak w temacie. Zakupiłem na allegro bashę Brytyjską DPM. W związku z tym iż trudno w sensownej cenie znaleźć nową, kupiłem używaną. W tym miejscu pojawił się problem. Basha ma rozdarcie na ok. 30x25cm w kształcie litery L. Do bashy dostałem rozsądnej wielkości materiał na łatkę. Próby klejenia klejem termoutwardzalnym, taśmą Duct tape, i pattexem Total nie zdały egzaminu. Nic się nie chce tego trzymać, a wolał bym nie sprawdzać wszystkich dostępnych na rynku klejów. 
Miał ktoś z was podobny problem?

Rozdarta brytyjska Basha
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- greenshadow
 - Tytuł użytkownika: bywam

technicqll.pl 
polyurethane4
klej do butów
lub
mcnett
seamgrip
klej uretanowy
pzdr.

polyurethane4
klej do butów
lub
mcnett
seamgrip
klej uretanowy
pzdr.
[center]
| Zielona Strona |[/center]
- Tanto
 - Administrator
 - Gadu Gadu: 1743064
Można jeszcze spróbować z taśmą do podklejania szwów, jeśli będzie trzymać na tym materiale to wtedy zacerować rozdarcie i od wewnątrz podkleić taśmą żeby nie przeciekało.

"...wszystkie koty z pyszczkami, które wyglądają, jakby ktoś wkręcił je w imadło, a potem wielokrotnie walił młotkiem owiniętym skarpetą, są Prawdziwmi kotami."
						- greenshadow
 - Tytuł użytkownika: bywam

lukasz_sp, 
pierwszym podanym klejem mam naklejoną łatkę na prawie takim samym śliskim nylonie plus kleiłem nim szwy w laminacie holenderskim
w obu przypadkach się trzyma
drugim podanym klejem mam cały środkowy szew na baszy DDPM uszczelniony i nie widzę śladów odklejania się
przy dużych rozdarciach to zszywasz całe i kleisz łatkę z obu stron - nie powinno być problemów

pierwszym podanym klejem mam naklejoną łatkę na prawie takim samym śliskim nylonie plus kleiłem nim szwy w laminacie holenderskim
w obu przypadkach się trzyma
drugim podanym klejem mam cały środkowy szew na baszy DDPM uszczelniony i nie widzę śladów odklejania się
przy dużych rozdarciach to zszywasz całe i kleisz łatkę z obu stron - nie powinno być problemów
[center]