Strona 2 z 2
: 13 maja 2016, 09:28
autor: Dźwiedź
Prosiak zamówiony.... jak mi zaśpiewali ile to ostatecznie kosztuje to trochę zmiękłem
Tak że jak ktoś wesprze w partycypacji kosztów to będę dźwięczny.
Niezależnie od wszystkiego - zapraszam brać reconową w sobotni wieczór na Prosię Proszę
Oczywiście podzielimy się z pozostałymi uczestnikami Survivalmanii.
A jak kto będzie chciał uczestniczyć, tudzież sie podszkolić w pieczystym to startuję z warsztatem o 10-tej.
: 13 maja 2016, 12:17
autor: geser
Partycypacja przygotowana.
: 13 maja 2016, 22:45
autor: Precel
A czy istnieje opcja z dostawą do domu
: 17 maja 2016, 10:38
autor: Dźwiedź
Jakieś jeszcze propozycje co do nazwy potrawy ?
Na razie mamy propozycje :
- Wypychaniec
- Zapętlonka
- NaDźwiedzianiec
- Nadziewanka
: 17 maja 2016, 16:55
autor: g0liath
Pożerucha, albo pożernica, takie mi jeszcze do głowy przyszły
pisałem kilka postów temu
: 23 maja 2016, 09:28
autor: Sikor
Zapętlonka
: 23 maja 2016, 10:56
autor: Precel
Sikor grubo...
Masz foty jak wyszło "Po"?
: 23 maja 2016, 11:01
autor: g0liath
Znikło szybciej niż zdążyłbyś pomyśleć
Pomimo kilku niezadowolonych z faktu, że degustacja została przeniesiona z 22:00 na 9:30 następnego dnia, chyba nikt, kto spróbował, nie powiedział, że nie było warto czekać...
Dzięki Dźwiedziu, rewelka
: 23 maja 2016, 11:11
autor: Dźwiedź
Pięknie dziękuję Reconotowej Braci - jak zwykle niezawodni. Miałem tyle rąk do pomocy że chwilami zostało mi tylko mówienie co robić.
W konkursie na nazwę wygrała propozycja
g0liath-a, czyli potrawa oficjalnie się nazywa ZAPĘTLONKA.
Zasadniczo wyszła tak że przy wydawaniu musiałem uważać na kłębiący sie tłumek, nawet jakiś smyk mnie zaszedł od tyłu i wcisnął łapkę do prosiaka by rąbnąć kurze udko, a 5 cm obok kroiłem mięcho swoim tanto, mało brakło a byłoby w potrawie o kilka palców więcej. :-/
A to zawiniątko na zdjęciu to jakiś koleś co za bardzo kozaczył - nikt się nie zorientował że jednego zabrakło bo ilość namiotów po imprezie też była o jeden mniejsza.
: 23 maja 2016, 12:44
autor: Sikor
Niestety, zdjęć gotowej zapętlonki nie mam. Ale widziałem na FB, że ktoś uwiecznił smakowity kawałek prosiaczka.
Dodam tylko, że w godzinach nocnych były próby wcześniejszego, nielegalnego wydobycia potrawy. Oczywiście udaremnione
: 23 maja 2016, 12:46
autor: GawroN
A ja się pytam kto z prosiaka zrobił delfina ?? Gdzie się podziały skrzydełka wieprzowe
: 23 maja 2016, 15:28
autor: Dźwiedź
GawroN pisze:A ja się pytam kto z prosiaka zrobił delfina ?? Gdzie się podziały skrzydełka wieprzowe
W środku, przemielone i zmieszane z czosnkiem niedźwiedzim - inaczej trudno by go było zawinąć a jakoś trzeba było wypełnić miejsce pomiędzy kurakami.
: 24 maja 2016, 11:33
autor: Precel
Sikor, Jak trafisz jeszcze na te foty
Sikor pisze:zdjęć gotowej zapętlonki nie mam. Ale widziałem na FB, że ktoś uwiecznił smakowity kawałek prosiaczka.
to wyślij linka proszę
: 24 maja 2016, 17:59
autor: Piotru
: 24 maja 2016, 19:26
autor: Gagatka13
aż mi ślinka pociekła na wspomnienie smaków prosiaczkowo - kurczakowo - pstrągowych
: 25 maja 2016, 16:06
autor: Dźwiedź
Jak wyjeliśmy zapętlonkę to mało kto robił foty - większość już czekała z menażkami
Ale znalazł się jakiś wegetarianin i jest :
Dzięki chłopakom z WSS za fotę.
: 25 maja 2016, 20:14
autor: Sikor
Dokładnie było tak jak
Dźwiedziu napisał, nikt nie myślał o zdjęciach. Zapach sparaliżował wszystkich. Jednak resztką samokontroli Black Fox'i machnęli
TU i
TU dwie foty.
: 28 maja 2016, 10:27
autor: Apo
Kurde, jeśli w przyszłym roku zapętlonka będzie w menu, to jadę na survivalmanię
: 28 maja 2016, 19:08
autor: Dźwiedź
Apo, - a co stoi na przeszkodzie by była w menu zlotowym Recona ? Choć nie na tę jesień bo w związku z bliską obecnością morza planuję rybkową wędzarenkę w syberyjskim stylu - ale na razie cichosza.
: 02 cze 2016, 07:31
autor: g0liath
Dawid (Predator), masz może fotki ludzi z SurvivalManii jeszcze jakieś poza Bushcraftem i tymi na Picasa ?
Sikor pewnie będzie zainteresowany szczególnie jedną, jak podczas przeprawy żona do niego dzwoniła
: 13 cze 2016, 16:42
autor: Apo
Dźwiedź pisze:Apo, - a co stoi na przeszkodzie by była w menu zlotowym Recona ? Choć nie na tę jesień bo w związku z bliską obecnością morza planuję rybkową wędzarenkę w syberyjskim stylu - ale na razie cichosza.
Tak jak pisałam szybciej na wątku zlotowym 2016 o wędzarnię będę bardzo ładnie prosić, także idealnie Twój cicho-plan się wpasuje :579:
A zapętlonkę i tak kiedyś muszę zjeść! Nie ważne przy jakiej to okazji icon_twisted