Źródła Centurii i Pustynia Błędowska 12-13.12.2009
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
- wolfshadow
- Tytuł użytkownika: tuptuś leśny
Tak w uzupełnieniu komentarzy puchalsw'a.
Fot. 1. Na głos lochy odtworzony z komórki odzewem było chrapanie. Nie wnikam, który to
Doczowi faktycznie było za ciepło bo zastaliśmy go ciut roznegliżowanego (lampowe telewizory strasznie się nagrzewają ).
Fot. 3. Kawałek dalej było inne miejsce położone na lekkim wzniesieniu (mniej wilgoci niż na "świeżych" osadach rzecznych) O właśnie to. Miejscówka to ta żółta plama powyżej środka kadru.
Ogólnie było całkiem przyjemnie. Pierwszego dnia nowy (używany) bergen dał mi się trochę we znaki (boleśnie odczułem brak pasa piersiowego) ale pod względem pakowności jest rewelacyjny.
Fot. 1. Na głos lochy odtworzony z komórki odzewem było chrapanie. Nie wnikam, który to
Doczowi faktycznie było za ciepło bo zastaliśmy go ciut roznegliżowanego (lampowe telewizory strasznie się nagrzewają ).
Fot. 3. Kawałek dalej było inne miejsce położone na lekkim wzniesieniu (mniej wilgoci niż na "świeżych" osadach rzecznych) O właśnie to. Miejscówka to ta żółta plama powyżej środka kadru.
Ogólnie było całkiem przyjemnie. Pierwszego dnia nowy (używany) bergen dał mi się trochę we znaki (boleśnie odczułem brak pasa piersiowego) ale pod względem pakowności jest rewelacyjny.
.:fortes fortuna adiuvat - Terencjusz:.
.:Miej odwagę posługiwać się własnym rozumem - I. Kant:.
- Doczu
- Tytuł użytkownika: Litewski Cham
http://picasaweb.google.com/doczu30/ZrodACenturii
http://picasaweb.google.com/doczu30/ZrodACenturii
Świetne fotki i tereny też niczego sobie. Z chęcią bym się wybrał na kolejny tego typu wypad, ale niestety obawiam się, że mój wiek i brak doświadczenia byłby tylko problemem dla Was. Mam jednak nadzieję, że kiedyś spotkamy się na jakimś szlaku .
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
- Doczu
Nie wiem skąd Ci takie bzdury przychodzą do głowy.maxter pisze:obawiam się, że mój wiek i brak doświadczenia byłby tylko problemem dla Was.
największy problem takich zimowych wypadów to jest w zasadzie tylko spiwór. Nie słyszałem by ktoś byl dyskryminowany z racji wieku czy braku doswiadczenia. Po to własnie jeździmy by zdobywac doświadczenie.
- wolfshadow
Dziadkami nie jesteśmy jeszcze.maxter pisze:ale niestety obawiam się, że mój wiek i brak doświadczenia byłby tylko problemem dla Was.
Jesteś pełnoletni więc problemu nie widzę.
Doświadczenie zdobywa się przez całe życie a wyprawa tego typu to tylko zwykły spacerek po płaskim.
W związku z powyższym żeby wziąć udział w takim wypadzie wystarczy mieć tylko chęci i trochę odpowiedniego na dane warunki szpeju.
EDIT
Nie bój żaby. Treasure Hunter zarzucił nowym pomysłem dotyczącym rozpoznanego terenu. Co prawda nie jest to projekt na zimę, ani na wiosnę ale w całości kręci się w okolicy Twoich zainteresowań. Możliwe, że coś tam uskuteczni się w lecie przyszłego roku.slaq pisze:Siedzę, żałuję i się besztam, że nie byłem
Dzięki . W takim razie w ciemno piszę się na kolejny wypad (o ile termin będzie ok).
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
-
- Tytuł użytkownika: DD Hammocks
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- wolfshadow
Ha. No właśnie te meandry mam od dłuższego czasu ochotę odwiedzić. Niestety mała, domowa inkwizycja zgody nie wyrazi .Doczu pisze:lub może meandry Białej Przemszy w okolicach przysiółka Ryszka
Ale istnieje szansa, że w sobotę pojawię się na jednej z Twoich skrzynek GC.
- wolfshadow
-
- Kontakt:
- wolfshadow
Organizujecie sobie święta w lesie? Takie z ubieraniem choinki?Treasure Hunter pisze:Wygląda na to, że będziemy działać z Doczem w przyszłym tygodniu
Jak wybywacie w ten weekend i nad Białą Przemszę (wspomniane wyżej meandry) to może uda mi się wyrzeźbić sobotę do 15-16. Potrzebowałbym tylko na PW plan wyprawy (ogólny) i namiar GPS na waszą noclegownię.
- Doczu
wolfshadow, z racji tego ze pisałeś, iż nie będzie Cię, to stanęło na Pogorii IV, w związku z łatwiejszym dojazdem. Ponadto pisalem tez do HillWalkera oraz Ottsego z tacticala w tej sprawie więc może być ciezko to odkręcić.
Ale jak będzie wola większości aby udac się na Meandry Przemszy, to ja nie widze przeszkód by sie tam udac
W sumie TH może podjechac pociagiem na Szczakową, a reszta z nas może dojechać komunikacja miejską ( z Dąbrowy chyba jedzie autobus 28)
Ale jak będzie wola większości aby udac się na Meandry Przemszy, to ja nie widze przeszkód by sie tam udac
W sumie TH może podjechac pociagiem na Szczakową, a reszta z nas może dojechać komunikacja miejską ( z Dąbrowy chyba jedzie autobus 28)
- wolfshadow
Doczu, spoko fryty nie chciałem wprowadzać zamieszania. TH nie dodał, że już ustaliliście działania w rejonie Pogorii IV bo gdyby to zrobił siedziałbym cicho.
Więc jak padnie hasło Pogoria to ja polecę w sobotę na jedną lub dwie ze skrzynek GC - nic straconego. Gdyby to była Biała Przemsza to nawiedzam was przed świtem.
Więc jak padnie hasło Pogoria to ja polecę w sobotę na jedną lub dwie ze skrzynek GC - nic straconego. Gdyby to była Biała Przemsza to nawiedzam was przed świtem.