PS. chodzi mi o te buciki:

Pozdrawiam !
Moderatorzy: Morg, GawroN, thrackan, Abscessus Perianalis, Valdi, Dąb, puchalsw
Morg pisze:Odradzalbym jakiekolwiek buty firmy mil-tek. Slyszalem tez duzo niepochlebnych opinii o samych magnumach. Rzuc sobie okiem na tacticalu w dziale buty gdzies byl szeroko omawiany watek magnumow.
Valdi a widziales belki przedziale cenowym 200-300zł?Valdi pisze:Temat stary jak swiat, wiadomo, ze buty naleza do najwazniejszego"wyposazenia"
Proponuje poszperac w necie, tu u nas jaknajbardziej tez. Magnumy odradzalbym, zwlaszcza od Mil-Teka. Co prawda tez nie pamietam zeby M-Tek produkowal Magnumy.
Jak maja to byc buty na caly rok, to nie radze z membrana, ugotujesz sie...latem w nich. Poszukaj oryginalnych Bundesow...albo kup belki porzadne(Belleville)
A ja odradzam... To są świetne buty, jeżeli potrzebujemy czegoś do chodzenia po błocku przy temperaturze od 0 do 10 stopni, szczególnie na podeszwie panama, ale lug też się do tego nada. Nie mówię też, że nie nadają się na lato bo jak najbardziej w lato idzie w nich wytrzymać i biegać w nich po lesie, jak się ma do nich nowszy model wkładek to i w użytkowaniu miejskim będą wygodne. Za to na śnieg/mokre miejskie warunki podeszwa po prostu ssie... Jakby się po lodowisku w innych butach chodziło.Brightgrey pisze:Sama skóra-mokasyny? Ja moge jeszcze tylko zaproponować amerykańskie combaty.Jako całoroczne.Znacznie lepiej sie sprawują od Polskich desantów a zasadniczo są to buty tej samej hmm"kategorii".
Nawet jeśli nie będą chciali sprzedać to może podadzą namiary na kogoś z Twojego rejonu. Swoje brałem przez alledrogo od kogoś z Wrocławia (jakby co to mogę poszukać w archiwum poczty) i są z takim znaczkiem na podeszwie http://img165.imageshack.us/img165/4466 ... allkd6.jpgAdres producenta:
Gemma-Agro. Producent obuwia i cholewek
tel. 0 62 785 18 42
Parkowa 18
56-504 Dziadowa Kłoda,
pow.oleśnicki, woj.dolnośląskie